Farfalline ( pełne ziarno) z sosem i pieczoną piersią indyka

Farfalline ( pełne ziarno) z sosem i pieczoną piersią indyka

Można ułatwić sobie pracę i przygotować kilka porcji sosu i pieczeni -podzielić i zamrozić, a potem tylko dogotowywać makaron , a sos i mięso podgrzewać. Typowe obiady ,, rozwojowe,,- typu przyszedł dodatkowy stołownik i coś trzeba zrobić by nie wyszedł głodny.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni,,

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2015/04/farfalline-pene-ziarno-z-sosem-i.html

dodane na fotoforum:

choco13

choco13 2015-04-29

Pysznie buniu ale szczerze miesiac ja nie lubie takich rozmrazanych posilkow, zamrazam juz naprawde jak musze bo szkoda wyrzucic, wole wszystko na swiezo, dla niespodziewanych gosci tez , inna sprawa ze mam duzo czas na gotowanie....Pozdrawiam.

choco13

choco13 2015-04-29

Szczerze mowiac- mialo byc-to chochlik klawiatury:-)

bunia

bunia 2015-04-29

choco13 - ja niestety przyzwyczajona do zapasów bo albo pracowałam na zmiany , albo potem chorowałam i okresowo nie było siły. Teraz robię to z wygodnictwa bo gotowanie kilku łyżek gulaszu czy 2 szklanek zupy dla mnie i Mamy nie ma sensu. Gotuję więc więcej. Czasu też teoretycznie mam dużo chyba , że po lekarzach przychodzi pora pobiegać :)

ato1rod

ato1rod 2015-04-29

Ja też mam zapełniony zamrażalnik, bo na jedną osobę gotować codziennie się już totalnie nie opłaca. Ale jestem bardzo daleka od Twojego kunsztu kulinarnego, który podziwiam, pozdrawiam :)))

dodaj komentarz

kolejne >