Wpadłam w cykl . Gołąbki- kapuśniak - mięso z kapuśniaku w sosie .Za dużo to tego chudego mięsa ze szpondra rosołowego z takiej 1 porcji na zupę nie ma ( gotuję na ok. 35 dag szpondra ) . Ale jak się dorobi odpowiedni sos to zupełnie sycący obiadek na 2 osoby wyjdzie .Polecam takie ,, ciągi" - są bardzo wygodne .Jeszcze tylko wytłumaczenie nazwy sosu - ,, łapany " to taki co się złapie w lodówce lub szafce .
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/11/szponder-gotowany-z-zupy-w-sosie-apanym.html
dodane na fotoforum:
bunia 2012-11-13
hi hi - z tego ciągu jeszcze będzie kapustka z czymś ze 2 razy i jarzynka z kapustki ( zamrożone ) .