Spaghetti z polską nutą

Spaghetti z polską nutą

Oryginalny sos bolognese potrzebuje wołowiny i bardzo , bardzo dużo czasu by go zrobić ( z tego co wiem to dusi się ok. 4 godzin ) . Aż tak cierpliwa to ja nie jestem . Makaron z sosem traktuję w kategoriach szybkich dań . Z wołowiną też ostatnio trudno ( zupełnie nie wiem czemu w moich osiedlowych sklepach jej nie ma - podobno za droga i ludzie nie kupują ).W każdym razie z reguły jak mnie nachodzi chętka na makaron w stylu spaghetti bolognese muszę eksperymentować z tym co mam *

Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/07/spaghetti-z-polska-nuta.html

dodane na fotoforum:

krynia2

krynia2 2012-07-03

Trochę pracochłonne ale warte tej pracy.........smaczne i to bardzo .......robię w podobny sposób........pozdrawiam i dzieki za wspaniałe przepisy..........często korzystam.

bunia

bunia 2012-07-03

krynia2- zawsze sobie obiecuję , że jak mi sie uda kupić wołowine to sie poświęce i zrobię takiego prawdziwego sosu bolognese na zapas . Bedę go gotowała jak trzeba przez 4 godziny - a co tam . A potem mi przechodzi. Z wołowiny robię co innego :) :) - a jak mam ugotować spaghetti to sie wnerwiam , że nie jest takie jak bym chciała.

calipsa

calipsa 2012-07-03

mniaaaami!!

dodaj komentarz

kolejne >