Pulchne- rumiane-pachnące. Można jeść na ciepło i zimno. Robię racuchy w wielu odmianach. Drożdżowe. Na zsiadłym mleku , jogurcie , kefirze. Mieszane. Na słodko i pikantnie. Z owocami i kawiorem ( podobne do blinów ). Mieszam ciasto z dodatkami ( np. racuchy z jabłkami ) lub obkładam tym dodatkami z wierzchu. Lubię też polane miodem, syropem klonowym czy owocowym sosem.
Te są szczególne bo sos zrobiony ze świeżego ananasa nie ma sobie równych
Przepis na blogu ,,Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/04/racuchy-z-sosem-musem-ananasowym.html
dodane na fotoforum:
wiska 2012-04-20
Z pewnością wyśmienite ...muszę wypróbować...dzięki za przepis...MIŁEGO WEEKENDU :)
izolek 2012-04-20
U mnie też racuchy maja powodzenie - sama też lubię
Ale ten sos ananasowy!!!
Prosty a taka rewelka!!!
Dzięki.
Pozdrówki.
bunia 2012-04-21
bahus - czajniczek i patera na której leżą racuszki były kupowane osobno choć są identyczne . Wygladają jak ażurowe . Podaję w nim słodkie sosy do deserów albo używam do herbaty .