Smakowity filet z pstrąga smażony na masełku .
Czas :30 minut
Składniki :
2 filety z pstrąga ( ze skórą )
4 łyżki oleju
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
4 łyżeczki Gremolaty z koperkiem ( ,, Kombinacje z Gremolatą ")
2 małe łyżeczki sosu Sambal Oelek
sok z 1 cytryny
Filety ułożyć w pojemniku. Zalać sokiem z cytryny , posmarować 2 łyżeczkami Gremolaty i sosem Sambal Oelek .Zostawić 30 minut w lodówce .
Wyjąć z zalewy i obetrzeć ją .Osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym .
Na patelni rozgrzać olej z masłem .Filety oprószyć mąką ( nadmiar strząsnąć ).Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron .
Podawać z ziemniakami z wody obłożone pozostałą Gremolatą .
Przepis na Gremolatę podaję osobno -,,Kombinacje z Gremolatą "
dodane na fotoforum:
werty34 2010-06-18
smacznego
anita591 2010-06-18
Kochaj...
Kochaj człowieka, tak po prostu-
za nic i za to, że jest...
Pozdrawiam uśmiech serca zostawiam
walter46 2010-06-18
NOC
noc przybyła w czarnej sukni...
nie wszczynała z dzionkiem kłótni
przyszła właśnie o tej porze...
kiedy nocka przyjść już może...
suknia nocy rozłożysta
księżyc świeci...noc przejrzysta
gwiazdy lecą jak deszcz z nieba
...tu życzenia mówić trzeba...
czekać żeby się spełniło...
lepszym życie uczyniło...
to nieprawda...jakieś bzdury...
niebo znów spowiły chmury...
spokojnej nocki zycze
danka1 2010-06-18
Pyszne danie...
magdabo 2010-06-19
Smaczny piątkowy obiadek ...)