[27128219]

pieczemy cienki biszkopt , ja piekę na blaszce od piekarnika po wyjęciu z piekarnika nakładam wilgotna ściereczkę na biszkopt i zawijam i zostawiamy do wystudzenia. 1litr musu jabłkowego i dodajemy trzy łyżki żelatyny rozpuszczonej w pół szklanki wrzątku smarujemy biszkopt i zawijamy odstawiamy do lodówki na około 3 godziny robimy trzy lub cztery kolory galaretek, ja daję 0.40 litra wody na galaretkę . Gdy stężeją kroimy w kostkę . Następnie 0.50 litra śmietany 30 -to procentowej ubijamy do tego 2 łyżki cukru pudru i jak będzie już ubita to dodaję , duży serek waniliowy z biedronki i 3 łyżki żelatyny rozpuszczonej we wrzątku pół szklanki wody i wlewam do śmietany z serkiem ,następnie wrzucam galaretki i delikatnie mieszam. A przed tym najpierw roladę kroimy na plasterki i wykładamy miskę a do środka wlewam śmietanę z galaretką równamy i do lodówko na ok. 2 godziny. Przykładamy talerz i odwracamy półmisek i wyszedł nam bombowy tygrysek. smacznego

szczuru

szczuru 2013-11-06

można się uśmiechnąć o przepis? wygląda zabójczo smakowicie:)

edziak1

edziak1 2013-11-07

..świetnie wygląda..i też musi tak smakować..mniam:).pozdrawiam cieplutko

lisek52

lisek52 2013-11-11

O jaaaa jakie pyszności...mniam mniam:))

dodaj komentarz

kolejne >