okrywa kasztana jadalnego

okrywa kasztana jadalnego

Świeże kasztany jadane są na surowo, wyschnięte spożywane są po upieczeniu oraz konserwowane jako kompoty. Na Węgrzech przetarta masa kasztanowa, świeża albo mrożona używana jest do przyrządzania gesztenye püré i innych wyrobów cukierniczych. W Niemczech jedzona jest chętnie zupa kasztanowa.

dodane na fotoforum:

trauner

trauner 2009-05-20

w miniaturze widziałem rozjechanego jeża- ale pomyslałem, ,że to nie może być u Barossy :))) no i nie pomyliłem sie,.... tylko ta ślepota.......

teresa71

teresa71 2009-05-20

no powiem szczerze, też tak skojarzyłam ale na szczęście to tylko kasztan uff .... pozdrawiam

ruzgar

ruzgar 2009-05-20

wygląda jak jeż:):)

janulka

janulka 2009-05-20

Pomyślałam jak moi poprzednicy.

danka1

danka1 2009-05-20

W pierwszej chwili też pomyślałam o jeżu...

dejavu1

dejavu1 2009-05-20

całe życie się uczymy.....
super fotka

henry

henry 2009-05-20

ciekawe czy kiedykolwiek sprobuje.. ale warto wiedzieć:)))

kalina3

kalina3 2009-05-21

Pomysłowe.

anna13

anna13 2009-05-21

Wygląda jak jeżyk...

elfik4

elfik4 2009-05-21

Świetnie i ciekawie wygląda ta łupina kasztana....skojarzenia...jak wszyscy....do jeża podobna...:))

pigi8

pigi8 2009-05-21

A myślałam że to jeż:)

setulow

setulow 2009-05-21

jez :)

dodaj komentarz

kolejne >