Wilgotne ciasto migdałowo-orzechowe z jabłkami.

Wilgotne ciasto migdałowo-orzechowe z jabłkami.

Pogoda dopisuje, więc popołudniowa herbatka na balkonie.

Ciasto jest bezglutenowe, bez mąki i bez tłuszczu, w smaku przepyszne, polecam:)

Składniki:
200 g mielonych migdałów
200 g mielonych orzechów
1 słoik prażonych jabłek (700g)
7 jajek
¾ szklanki cukru
50 g migdałów w płatkach
Cukier waniliowy
Pół łyżeczki sody
Olejek migdałowy (do smaku)

Wszystkie składniki wymieszać mikserem, przelać do blaszki lub tortownicy, posypać płatkami migdałowymi, piec w temperaturze 180 stopni około 1 godziny.

prince8

prince8 2016-05-08

Pychaaaa ...mniammmmmmmm ...pozdrawiam :)))

ewaeu

ewaeu 2016-05-08

ale wygląda....musi smakować obłędnie....pozdrawiam...:):)

niusia1

niusia1 2016-05-08

a u mnie tylko zwykły placek z jabłkami i deszcz nas wygonił do domu spod altanki ,bo za mocno pada

anulkaz

anulkaz 2016-05-08

Wygląda wspaniale:)

jmania

jmania 2016-05-08

Wygląda pysznie...

stasia8

stasia8 2016-05-09

Smakowicie wygląda...

dodaj komentarz

kolejne >