Kopciuszek

Kopciuszek

Składniki

cukier waniliowy 1 opakowanie
polewa czekoladowa 1 opakowanie
galaretka wiśniowa 1 opakowanie
masło lub Kasia 2 łyżki
rum 0,75 szklanki
herbatniki szkolne 3 opakowania
cukier puder 1 łyżka
śmietana 30% 500 ml
masło 1 kostka
cukier kryształ 4 łyżki
mleko 0,5 L
biszkopt z 6 jajek z dodatkiem 0,5 szkl. suchego maku upieczony w formie 25x35 cm 1 szt
biszkopt z 6 jajek upieczony w formie 25x35 cm 1 szt
budyń śmietankowy 1 opakowanie

Sposób przyrządzenia
Masa budyniowa:
Z mleka, cukru kryształu, cukru waniliowego i budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać przestudzony budyń.
Masa śmietanowa:
Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić, dodając cukier. Na końcu połączyć z tężejącą galaretką.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt jasny - masa śmietanowa - biszkopt z makiem - masa budyniowa - herbatniki nasączone rumem - polewa.

dodane na fotoforum:

jola25

jola25 2013-09-17

ciasto wygląda pysznie,czy można prosić o przepis.Pozdrawiam.

gaga13

gaga13 2013-09-17

mmmmmmmmmm jakie pyszności tylko gdzie znajdę przepis:)pozdrawiam

ewa04

ewa04 2013-09-18

Pysznie wygląda,a jakie to ciasto?

zosia77

zosia77 2013-09-20

Jakie to ciasto;-)

lanta21

lanta21 2016-07-27

pycha

dodaj komentarz

kolejne >