Upiec jasny biszkopt i przekroić na pół.
PIANKA KAWOWA
11 dag czekoladowej kawy cappuccino
2,5 szkl mleka
4 śnieżki
2 łyżki żelatyny
Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szkl gorącej wody, studzimy. Mleko mieszamy z kawą, zagotowujemy, studzimy. Ubijamy ze śnieżkami i żelatyną.
PIANKA ŚMIETANKOWA
1/2 l śmietanki 30-proc.
galaretka cytrynowa
łyżka cukru pudru
Galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzatku, studzimy i odstawiamy.
Kremówkę ubijamy z cukrem i mieszmy z tężejącą galaretką.
DODATKOWO
mały słoik kremu czekoladowego
PRZEŁOŻENIE
biszkopt+ krem czekoladowy+pianka kawowa+biszkopt+pianka śmietankowa
schłodzić
dodane na fotoforum:
stasia2 2012-04-23
ciekawie wygląda i jest smaczny ,,,,Pozdrawiam ,,,,ślinka cieknie mniam,,,
bronia 2012-04-23
Wygląda rewelacyjnie.:)
kirena 2013-01-21
Wspaniała galeria,będę korzystać z Twoich przepisów z góry dziękuję:)Pozdrawiam serdecznie.Ir....