makowo- serowy

makowo- serowy

CIASTO
30 dag mąki pszennej
1 kostka margaryny
20 dag cukru pudru
1 łyżeczka proszku
3 jaja
Utrzeć margarynę z cukrem, dodać żółtka, mąkę z proszkiem. Białka ubić i dodać do ciasta, Wymieszać wyłożyć na blaszkę

SER
1i 1/4 kg zmielonego sera
20 dag margaryny
8 jaj
25 dag cukru
1 cukier waniliowy
5 dag kaszy manny
25 dag maku
1 łyżeczka proszku
1/2 kg jabłek
Mak sparzyć i zemleć. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym stopniowo dodawać po 1 żółtku.Na koniec dodać ser proszek do pieczenia kasze mannę z białek ubić piane i wymieszać z masą serową. Mase podzielić na 2 cz. Do jednej dodać zmielony mak i starte jabłka wymieszać. Na przygotowane ciasto wyłożyć ser z makiem i jabłkami przykryć druga częścią masy z samego sera. Upiec ciasto.

dodane na fotoforum: