2 bułki ciabatty
4 odtłuszczone parówki
4 pieczarki
kilka plastrów żółtego sera
2 pomidory
posiekana natka pietruszki
zielone oliwki
ketchup
oliwa z oliwek
sól, pieprz
oregano
sos tatarski
Ciabatty kroimy wzdłuż na pół, wybieramy ze środka trochę miękkiej bułki i spryskujemy oliwą z oliwek, układamy obgotowane ciepłe parówki przekrojone na pół. Cienko pokrojone pieczarki, posypane solą i pieprzem, plastry żółtego sera, wszystko polewamy ketchupem.
Drugą ciabattę też kroimy na pół, wybieramy trochę miękkiego i spryskujemy oliwą z oliwek.Układamy cienko pokrojone pieczarki, pokrojone w plastry pomidory i oliwki. Wszystko posypujemy oregano i lekko pieprzem i solą, układamy ser i polewamy ketchupem.
Zapiekamy 10-12 min w 180 st C, wyjmujemy zapieczone bułki , smarujemy sosem tatarskim, posypujemy posiekaną natką.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
ogrod 2012-08-14
witam :) nie ma odtłuszczonych parówek.......wszystko co drobno pomielone to 90% tłuszcz.......
pozdrawiam :))
anulkaz 2012-08-14
Kupujemy parówki odtłuszczone z Sokołowa,są smaczne i drogie, jak ktoś nie lubi, to nie musi przecież jeśc:) Każdy je to co lubi.