Swoja Wedlinka

Swoja Wedlinka

Karkówka w 10 minut
Karkówkę umyłam wysuszyłam natarłam majerankiem słodka i ostrą papryką podsmażyłam na suchej patelni.
Zalewa:
Wody tak aby zasłonić mięso na litr wody łyżka soli
Majeranek
ziele ang
liść laurowy
czosnek
pieprz
majonez łyżka na 1 litr wody
słodka i ostra papryka
Składniki zalewy wrzucić do garnka i dołożyć mięso i zagotować od zagotowania przetrzymać 5 minut ostudzić w tej zalewie z 6-8 godzina lub na noc i ponownie zagotować w tej zalewie z 5 minut wyjąc mięso i wystudzić wstawić do lodówki na 2 godziny i gotowe
Następna jak bede robila wloze w siatke wedliniarska by scisnac miesko bardziej i dodam 1,5-2 lyzki soli

atrami

atrami 2015-10-27

robiłam kiedyś w podobny sposób, ale schab - był pyszny!
re; dzięki za przepis na tortille ;)

anet36

anet36 2015-10-27

Wygląda super.....

isia2

isia2 2015-10-27

wow, kpitalny przepis, na pewno wyprobuje

zoja54

zoja54 2015-10-27

Też mam ten przepis , ale ja wolę gotowaną w mleku:)

astra40

astra40 2015-10-29

Super!

lisek52

lisek52 2015-10-29

Ciekawy przepis.

dodaj komentarz

kolejne >