A moze mi podpowiecie dlaczego wychodzi mi takie ciemne ciasto po ugotowaniu
agga7 2015-06-12
hmm, moze koloryt marchewki
lub czegos z farszu przechodzi do ciasta?
pozdrawiam z usmiechem :)
luna19 2015-06-13
a z czego robisz? jaka mąka?
andula 2015-06-14
Anetko ja robię pierogi z mąki szymanowskiej TYP 480 , szczypta soli, zaparzam gorącą wodą, wyrabiam {wówczas ciasto pierogowe nie jest twarde} } aby nie było sine dodaję żółtko. :)
Twoje pierożki smacznie wyglądają :)
luna19 2015-06-15
sprawdź tak.. 450 g mąki , 300 ml wrzątku, łyżeczka soli, łyzka oleju..
Do maki dodaj sól i olej, zalej wrzątkiem, pomieszaj łyżką az przestygnie i zagnieć, tylko podsypując nieco.. nie trzeba więcej dodawać. ale mąkę weź lepszą, tak jak dziewczyny wyzej piszą. Albo po prostu tortową.