Pierogi z domowym pasztetem wp.z marchewka cebula i przyprawami

Pierogi z domowym pasztetem wp.z marchewka cebula i przyprawami

A moze mi podpowiecie dlaczego wychodzi mi takie ciemne ciasto po ugotowaniu

agga7

agga7 2015-06-12

hmm, moze koloryt marchewki
lub czegos z farszu przechodzi do ciasta?
pozdrawiam z usmiechem :)

lila08

lila08 2015-06-12

to sprawa mąki ...z jakiej robisz ciasto ?

luna19

luna19 2015-06-13

a z czego robisz? jaka mąka?

ladyf

ladyf 2015-06-13

To nasz Słodziak Anetko :) a pierożki wyglądają pyszniasto :))))

andula

andula 2015-06-14

Anetko ja robię pierogi z mąki szymanowskiej TYP 480 , szczypta soli, zaparzam gorącą wodą, wyrabiam {wówczas ciasto pierogowe nie jest twarde} } aby nie było sine dodaję żółtko. :)
Twoje pierożki smacznie wyglądają :)

aja74

aja74 2015-06-15

pyszności mniam..:)
pozdrawiam Aneciu

lila08

lila08 2015-06-15

re: Anetko ,typ mąki jest ważny ,najlepiej robić z 450 lub 500 ...

luna19

luna19 2015-06-15

sprawdź tak.. 450 g mąki , 300 ml wrzątku, łyżeczka soli, łyzka oleju..
Do maki dodaj sól i olej, zalej wrzątkiem, pomieszaj łyżką az przestygnie i zagnieć, tylko podsypując nieco.. nie trzeba więcej dodawać. ale mąkę weź lepszą, tak jak dziewczyny wyzej piszą. Albo po prostu tortową.

anetka

anetka 2015-06-16

ooo prosze a ja 650 typ robilam :/

dodaj komentarz

kolejne >