Buraczki z kapustą i cebulką

Buraczki z kapustą i cebulką

Buraczki z kapustą :
2 kg poszatkowanej kapusty
3 kg ugotowanych, obranych i startych na \"jarzynówce\" buraków
40 dag cebuli pokrojonej w piórka lub kostkę
Zalewa :
1 szklanka octu 10%
1 szklanka wody
1 szklanka cukru
2 łyżki soli
2-3 liście laurowe
ok. 5 ziaren ziela angielskiego
Składniki zalewy zagotować, lekko przestudzić i zalać nią mieszankę warzyw. Pozostawić na 2 godziny. Wkładać do słoików i pasteryzować 15 minut.

ania03

ania03 2014-10-02

Ciekawe:)

ewaiza

ewaiza 2014-10-02

takiej salatki nie znam

lisek52

lisek52 2014-10-02

Ciekawy przepis...pozdrawiam:))

saline

saline 2014-10-02

napewno zrobie kilka sloiczkow ;-) kiedy tylko mam czas lubie pobawic sie w kuchni;-))) pozdrawiam serdecznie

anad60

anad60 2014-10-03

na pewno bardzo smaczne,jak wszystko...
u Ciebie Anetka :))

irena62

irena62 2014-10-06

dzieki tego szukałam ..pozdrawiam serdecznie Anetko ..

lanta21

lanta21 2018-05-17

fajny przepis

dodaj komentarz

kolejne >