3 woreczki ryżu
majonez
ketchup
40 dag żółtego sera
2 filety z kurczaka
1 duża cebula
1 świeża papryka
2 ogórki konserwowe
przyprawa do gyrosa
sól, pieprz
Wykonanie:
Ryż gotujemy. Po ugotowaniu dwa woreczki przesypujemy do naczynia żaroodpornego. Polewamy ketchupem, majonezem i posypujemy 1/3 startego sera żółtego.
Filety z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, posypując przyprawą do gyrosa, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę i dusimy, aż cebula zmięknie.
Po usmażeniu przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy wszystko papryką pokrojoną w paski, plasterkami ogórka konserwowego i posypujemy 1/3 startego sera żółtego.
Wszystko przykrywamy resztą ryżu i polewamy majonezem i ketchupem, a na wierzchu posypujemy resztą startego sera.
Zapiekankę pieczemy około pół godziny w piekarniku
ewaiza 2014-09-05
COS PODOBNEGO ROBIE PODOBNE SKLADNIKI I DODATKOWO KUKURYDZA. TO JEST PRZEPYSZNEEEEEEEEE. TWOJA DZIDZIA CHYBA KONCZY ROCZEK W TYM MIESIACU JAK SIE NIE MYLE CO ANECIU.
danka1 2014-09-07
ciekawa zapiekanka