Racuszki drożdzowe

Racuszki drożdzowe

RACUCHY DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI
SKŁADNIKI: 1kg. mąki ,100 gram drożdży ,łyżeczka soli ,4 łyżki cukru ,3 szklanki mleka ,2 jajka ,3 jabłka ,trochę rodzynek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
-mąkę wsypać do miski ,zrobić dołek ,wkruszyć drożdże ,zasypać je cukrem i zalać 1 szklanką ciepłego mleka ,odstawić na 10 minut
-dodać jajka ,sól,resztę mleka i dokładnie wyrobić ,odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia
- racuchy nakładać łyżką moczoną za każdym razem w gorącej wodzie ( żeby ciasto się nie przyklejało)
Do tego u mnie MUS z Truskawek cukru i swiezej miety
Cukier puder do posypania

ezbro7

ezbro7 2014-06-27

moje ulubione!!!Pozdrawiam!

lila08

lila08 2014-06-27

ale bomba kaloryczna Aneciu ,ja na diecie buuu....

xenon

xenon 2014-06-27

Aleś mi smaka narobiła.....
Pozdrawiam .

andula

andula 2014-06-28

Anetuś cały garnek wykarmisz :)
Ja nie raz robię racuszki ale z 1/4 porcji składników. Mniam :)

ewaiza

ewaiza 2014-06-28

przepyszne

annetka

annetka 2014-07-14

Ale bym zjadła :) Tylko z połowy porcji, bo z kilograma mąki to stanowczo za dużo ... :)

dodaj komentarz

kolejne >