1 kg mięsa mielonego
3 łyżki bułki tartej
2 jajka
3 łyżki gęstej śmietany 18%
5 ząbków czosnku
1 cebula
sól, pieprz, dowolne przyprawy/ pieprz ziołowy, wegeta naturalna, majeranek/
Warstwa ze szpinaku
================
50 dkg szpinak mrożony
1/2 cebuli
3 ząb.czosnku
2 łyżki parmezanu
sól, pieprz
Warstwa z omletem
===============
4 jajka
dowolne przyprawy
Warstwa papryki
=================
4 duże czerwone papryki
Dodatkowo min. 6 łyżek parmezanu do posypania warstw.
Wykonanie:
-Paprykę natrzeć olejem i zapiec w temp. ok. 200 ok. 30 min. Ściągamy skórkę.
-Szpinak odsączyć i połączyć z cebulką i parmezanem i przyprawami.
-Omlet zapiekałam w piekarniku na pergaminie w temp. 180 ok. 15 min. Ubić białka i dodać żółtka, sól.
Masę mięsną rozłożyć na folii spożywczej jak najcieniej. Na ta warstwę nakładamy szpinak, 2 łyżki parmezanu rozsypujemy, na to omlet i też parmezan i na końcu rozłożyć paprykę. Wszystko za pomocą folii zwijamy w roladę i przenosimy na pergamin i na końcu zawijamy w folię aluminiową.
Piec w 180-200 ok. 30 min, po czym z wierzchu ściągnąć folię i pergamin i zapiekać jeszcze 10-15 min.
https://www.youtube.com/watch?v=r_ADtyQqTSc
beata1 2016-12-28
Pozdrawiam oraz ciepłego
wieczorku życzę.
U mnie dziś strasznie wiało...)
Wszystkiego dobrego na
ostatnie dni starego roku...)
mazurka 2016-12-28
Pyszne dania serwujesz.Pozdrawiam:)
gabula 2016-12-29
Pozdrawiam ciepło :))
Spokojnej nocki życzę :)) Pysznie wygląda ...