Farsz:
ser feta,
ser mozarella,
dużo natki pietruszki.
Takie roladki można zrobić z mielonego mięsa ew. z piersi indyka, kurczaka czy też polędwicy wieprzowej.
Najlepsze chyba z mielonego mięsa. Mięso mielone po uprzednim wyrobieniu z przyprawami/ jak na kotlety/ rozkładamy cienko na folii i nakładamy farsz, można plasterek masła dodać. Następnie przy pomocy folii zwijamy i podsmażamy delikatnie na tłuszczu by zamknąć pory. Układamy w brytfance i zapiekamy w piekarniku ok. 40-50 min w temp. 180.
https://www.youtube.com/watch?v=2jZFsQS8Veo
walter46 2016-04-27
Nie będę poetą!
Mogę łbem bić o ścianę,
rozpaczać i wzywać pomocy,
poetą już nie zostanę,
prawdę odkryłam tej nocy.
Spać nie mogłam. Dlatego,
wszystkiego się dowiedziałam.
Czytałam Wilde’a. Dlaczego?
Tematu do wiersza szukałam.
To Wilde w swojej mądrości,
napisał właśnie te słowa:
„poeci to wybryk ludzkości,
u nich nie myśli głowa,
oczami poeci nie widzą,
nosem zapachów nie czują,
nawet uszami nie słyszą,
językiem też nie smakują”.
Wilde, głosił takie poglądy
(siedząc wygodnie przy piecu):
„wszystkie wspomniane narządy,
poeci noszą w swym sercu.”
Me serce – lekarz powiedział,
to może do końca nie dzwon,
lecz standard jego podział
i w normie brzmi serca ton.
Dlatego w piersi się biję,
że chciałam zostać poetą,
nie będę nim póki żyję.
Zostanę już wierszokletą!
...
dana02 2016-04-27
Pyszności.
Wieczorne pozdrowienia wraz z życzeniami dobrej nocy ślę:)
adam24l 2016-04-29
Smacznego
Miłego weekendu .Zapraszam do głosowania na top10 i Propozycje.Zapraszam do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.
dana02 2016-04-29
Witam serdecznie.
Przed nami długi majowy weekend.
Życzę radosnych, rodzinnych nadchodzących dni:)
inesss 2016-05-01
bardzo lubię roladki,bo wtedy mięso nie tylko ma wspaniały aromat ale też jest soczyste a nie suche :)