4 bataty
1/3 szk. mleka, 2 łyżki oleju z oliwek, pieprz, sól, serek mozzarella, serek chedar, wędlina, szczypior.
Ziemniaki wyszorować, nakłuć widelcem i piec w całości w temp. 200 około 50 min.
Następnie wykrajamy środek ziemniaków, zostawiając cienką otoczkę wokół skórki.Skropić oiwą z oliwek i zapiekamy skorupki 10 min w temp. 200. Przygotowujemy farsz.
Do miąższu wlewamy mleko, sól i pieprz. Rozdrabiamy na gładką masę.Przełożyć masę w skorupki, posypując serami i kawałkami wędlin czy też boczku. Pieczemy 15 min. w temp. 200.
Jak ktoś lubi słodkawy smak , to danie ok. Osobiście nie jestem zachwycona, bo to ziemniak słodkawy.
https://www.youtube.com/watch?v=WSDAXDeZo3E&feature=share
gabula 2016-01-13
Miłej środy :)) Pozdrawiam ciepło
Apetycznie wyglądają ...
dana02 2016-01-13
Pyszności.
Miło spędzonego wieczoru życzę.
Pozdrawiam Aniu serdecznie:)