Bataty faszerowane...

Bataty faszerowane...

4 bataty
1/3 szk. mleka, 2 łyżki oleju z oliwek, pieprz, sól, serek mozzarella, serek chedar, wędlina, szczypior.


Ziemniaki wyszorować, nakłuć widelcem i piec w całości w temp. 200 około 50 min.

Następnie wykrajamy środek ziemniaków, zostawiając cienką otoczkę wokół skórki.Skropić oiwą z oliwek i zapiekamy skorupki 10 min w temp. 200. Przygotowujemy farsz.
Do miąższu wlewamy mleko, sól i pieprz. Rozdrabiamy na gładką masę.Przełożyć masę w skorupki, posypując serami i kawałkami wędlin czy też boczku. Pieczemy 15 min. w temp. 200.

Jak ktoś lubi słodkawy smak , to danie ok. Osobiście nie jestem zachwycona, bo to ziemniak słodkawy.


https://www.youtube.com/watch?v=WSDAXDeZo3E&feature=share

gabula

gabula 2016-01-13

Miłej środy :)) Pozdrawiam ciepło
Apetycznie wyglądają ...

mattik

mattik 2016-01-13

Witam o poranku z kubkiem aromatycznej kawki :) miłego dnia :))

roza50

roza50 2016-01-13

Witam, życzę wspaniałego dnia, pozdrawiam :)smaczne

isia222

isia222 2016-01-13

ciekawa jestem smaku

milan57

milan57 2016-01-13

spróbuję,pozdrawiam Aniu

selsun

selsun 2016-01-13

a mnie bataty nie urzekły, nigdy wiecej :)

krysia0

krysia0 2016-01-13

jeszcze ich nigdy nie jadłam, może trzeba spróbować:))

dana02

dana02 2016-01-13

Pyszności.
Miło spędzonego wieczoru życzę.
Pozdrawiam Aniu serdecznie:)

inesss

inesss 2016-01-18

wyglądają apetycznie :)

dodaj komentarz

kolejne >