ok.1.5 -2 kg karczku
1 szkl. soku z pomarańczy - świeży
Marynata:
1/2 szkl. oleju,
3,4 łyżki przypraw do mies - moze być "Prymat"
4 ząbki czosnku,
1 pełna łyżka musztardy sarepskiej.
Składniki marynaty wymieszać, natrzeć nią mięso i odstawić na kilkanaście godzin, do lodówki.
Karkówkę można obsmażyć na oleju z każdej strony.
Przełożyć do folii do pieczenia, podlać sokiem z pomarańczy i piec jeśli w folii to nie przykrywać około 3 godz. w temp.180'.
B. dobry
Sałatka:
Mix sałat, pomidor, ogórek, kaki,sałata lodowa.
Sos:
około 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 3/4 łyżeczki miodu, tyleż musztardy i 1/2 opakowania sosu do sałatek. Wszystkie składniki wymieszać i polać sałatkę , pyszna!
https://www.youtube.com/watch?v=YQHsXMglC9A
estee 2015-12-18
Naprawdę wygląda na talerzu zachęcająco, pysznie :)
Pozdrawiam serdecznie Aniu, miłego dnia życzę :)
dana02 2015-12-18
Witam w piątek, miło i spokojnie spędzonego weekendu życzę:)
alicja13 2015-12-18
Dzieki, skopiowalam karkoweczke, sprobuje.
Pozdrowka
liiliii 2015-12-19
Wspaniała propozycja na smaczny obiadek ...dzięki Aniu:))
Pozdrawiam serdecznie, życzę Ci miłego weekendu:)
adam24l 2015-12-19
Smacznego
Miłej soboty.Zapraszam do głosowania na top10 , nowości i Propozycje.Zapraszam do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.
eliza59 2015-12-19
Robi wrażenie na mięsożercach....ja poproszę sałatkę..;)))...Pozdrawiam cieplutko Aniu:))
slawa48 2015-12-19
Piękna jest radość w Święta
ciepłe są myśli o bliskich,
Niech pokój, miłość i szczęście
otoczy dzisiaj nas wszystkich
życzę
12 m-cy zdrowia
53 tygodnie miłości
8784 godzin wytrwałości
527040 minut pogody ducha
1622400 sekund szczęścia.
B.....