Składniki:
4 goloneczki z indyka
2 marchewki
2 cebule
oliwa z oliwek
masło klarowane do smażenia
sól, pieprz
sól czosnkowa
przyprawa do indyka
posiekany zielony koperek
2 szklanki wody
Golonki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posypać solą czosnkową, przyprawą do indyka i skropić oliwą z oliwek,wetrzeć wszystko w golonki i odstawić w chłodne miejsce na 24-30 godz. Po tym czasie, rozgrzać klarowane masło w rondlu i obsmażyć każdą golonkę na złoty kolor.Obsmażone golonki wyjąć na talerz, na tym samym tłuszczu, obsmażyć 2 pokrojone marchewki i dwie cebule, obsmażone wyjąć na talerzyk.Golonki ułożyć do rondla, zalać wszystko 2 szklankami wody, dusić b. wolno do miękkości,Pod koniec mięso posypać posiekanym koperkiem i warzywami.
https://www.youtube.com/watch?v=P_F-7x3UbEM
maniek1 2015-04-19
❀>.Super fotka.⋞❀
⊱❤⊰.Miłej reszty Niedzieli żγcze:))
► http://angelsms.pl/wino/148844.html ◄
ewusia 2015-04-19
Indyczych jeszcze nie robiłam, ale widzę, że warto.
Pozdrawiam, życzę miłego i spokojnego wieczoru.
gosku 2015-04-19
smakowicie u Ciebie Aniu :))
maly52 2015-04-19
Goloneczki pycha!.......muszę koniecznie je w ten sposób przyrządzić...pozdrawiam serdecznie...:))
deniska 2015-04-19
Smakowity kąsek..
Pozdrawiam i życzę miłego niedzielnego
wieczoru oraz spokojnej nocy.....
alemark 2015-04-19
Pysznosci...
Milutkiego niedzielnego wieczorku i pięknego nowego tygodnia z promykami wiosennego słońca życzę...
Pozdrawiam najmilej :))
adam24l 2015-04-20
Smacznego
Miłego poniedziałku.Zapraszam do głosowania na top10 , nowości i Propozycje.