Zabrakło mi czasu na garnek, gdyż zamówiłam sporą ilość towaru i muszę przetworzyć na zapasy..
Wczoraj po kilkunastu godzinach wolnego gotowania poczyniłam zapasy w wekach sosu do spaghetii.
Prawdziwy sos wymaga czasu gotowania, by powstał pełnowartościowy taki , którym się zajadamy.
Już przepis podawałam , jest w galerii.
2 kg mięsa wołowego- mielone, 5-6 cebul , warzywo starte /4 marchewki , 2 pietruszki , pół selera / , dobre oregano 3 czubate łyżki -min.4-5 z. czosnku, 3 laski cynamonu , sól po kilku godz. gotowania i pieprz, 3 słoiki sosu bolonezze i 1 przecier pomidorowy + woda około 250 ml , papryka i 1/2 opakowania przyprawy do spaghetti.
Wszystkie produkty najpierw duszę na oleju z oliwek.
Im dłużej gotujesz na b. b. wolnym palniku /używam pr. 2 w skali 14/ , tym lepszy uzyskujesz kolor i smak...
Z tej porcji wychodzi 8 słoików różnej wielkości , przechowuje się w lodówce..
https://www.youtube.com/watch?v=6PMvX4XlbQ4
maniek1 2014-08-24
Dzień już mija wieczór mamy do snu kości układamy
Zasłużyłaś na swój sen którym skończysz długi dzień:)
☆★☆.D o b r α n o c.☆★☆
gosku 2014-08-24
a pozniej jak...znalazl :))
ewusia 2014-08-24
Ważna sprawa Aniu, świetny pomysł,
gdy trzeba zrobić obiad gdy nie ma czasu.
Pozdrawiam w niedzielny wieczór.
extensa 2014-08-24
He, he, he a ja robiłam w sobotę sam sos pomidorowy wg hiszpańskiego przepisu... pracochłonne, ale w zimie super smakuje... dobrego wypoczynku po pracowitym weekendzie życzę Aniu :)
gulab 2014-08-24
Pyszny przepis , miłego wieczorku życzę:)
olcia22 2014-08-24
hihi wszystko pieknie wszystko ładnie tylko ja mięska nie jem .. ;]] to moze nastepny przepis coś bez mięska ?;D
pozdrawiam !
maly52 2014-08-24
Dzięki za przepis, to jest dopiero sos......pozdrawiam najserdeczniej....miłego wieczoru życzę....:))
deniska 2014-08-25
Pozdrawiam serdecznie.
Miłego i radosnego dnia, wiele ciepła i miłych
chwil w nowym tygodniu..
gabi18 2014-08-25
Witam w nowym tygodniu :)) Pozdrawiam serdecznie
gared 2014-08-25
dziękuję za przepis ....
nie znałem tej potrawy...
dołączę do menu...
pozdrawiam cieplutko.:)))
inesss 2014-08-26
niestety w związku z pracą nie mam czasu na robienie takich przetworów,ale spaghetti zrobię sobie na świeżo w czwartek :)
moro60 2014-08-27
Zapisałam, za przepis dziękuję. Nigdy nie wekowałam warzyw z mięskiem, bywają takie momenty gdy taki słoiczek w spiżarni to skarb. Miłego dnia Anno.