miał być sernik złota rosa,sernik jest tylko rosy nie widać,w jednym rogu troszkę wyszło.Nie mam pojęcia dlaczego,zrobiłam wszystko dokładnie jak w przepisie
https://pelusiowakuchnia.blogspot.com/2015/09/sernik-ze-zota-rosa-jest-to-ciasto-od.html
Dużo słyszałam,że z tą rosą to różnie bywa
MIŁEGO WIECZORU KOCHANI
niusia1 2016-02-20
i bez rosy będzie pyszny;a właśnie z tą rosą to różnie- najpewniej to na łące się trzyma;
jokam 2016-02-20
raz kiedyś (dawno temu) piekłam i też rosy prawie nie było...
Halinka (halinag) mówi, że trzeba krócej trzymać w piekarniku...
anad60 2016-02-20
i tak jest apetyczny serniczek, co tam rosa
mi nigdy nie wyszła i przestałam taki robić
robię z kakaowym ciastem kruchym i bardzo
go lubimy....Smacznego do tego pysznego serniczka życzę :)
isia222 2016-02-20
ja takiego nigdy nie piekłam, więc nie podpowiem nic. Pyszny bedzie i bez rosy na pewno
dosiak 2016-02-21
Sernik rosę piekę juz od kilku lat i tez nie zawsze mi wychodziła rosa...ktoz mi podpowiedział, że trzeba krótko białka trzymac w piekarniku, aby się nie wysuszyły a po wyjęciu ciasto szybko przenieśc w chłodne miejsce. Nie wiem czy rady pomogły ale rosa ostatnio wychodzi :), pozdrawiam :)
agus73 2016-02-21
Witaj......powiem to samo co tam rosa.....liczy sie środek i pewnie pyszny....pozdrawiam wieczorkiem..;-DDD
oliwkaa 2016-02-22
Mnie tez opornie z nia jest ... raz była taka jakaś wybrakowana a potem to juz nigdy ...nie wiem tez co robie zle :0(