1.Gotowany bób z cieciorką po libańsku(Foul Mdammas)
Foul mdammas to tradycyjne danie, w krajach arabskich zazwyczaj spożywane na śniadanie. Przygotowywane w domu czy na souqu jest wspaniałym źródłem energii na cały dzień. Proponuję foul mdammas z sałatką.Można też na ciepło,doprawiamy oliwą z oliwek,sokiem z cytryny,czosnkiem i posiekaną natką pietruszki.Jemy z chlebem.
2.Pasta sezamowa (Tahini)
Pasta Tahini, sporządzona z prażonego ziarna sezamowego. Dodatek do hommosu, mtebbal, ciasteczek i innych dań.
3.Konserwowe liście winogron.
Niezbędne do domowego przygotowania małych zawijańców przypominających rodzime gołąbki, nadziewanych ryżem z mięsem lub innymi dodatkami.
Teraz mężowi ucztę przygotuję,przypomni sobie rodzime smaki
dodane na fotoforum:
ewulka1 2012-05-31
Fajne...ale mogła byś przetłumaczyć na Polski co tam jest??????????
maxmen 2012-05-31
Hahaha... oj będzie się działo...:)))
amarmad 2012-05-31
U nas pełno jest sklepów z taką żywnością, a towarów do wyboru do koloru. Myślę, że miałabyś w czym wybierać :)
ewulka1 2012-05-31
To ja już czekam z niecierpliwością...Co ty dobrego przygotujesz...:)
kot54 2012-05-31
i kot też ciekawy...bardzo...:))
danucia 2012-05-31
ciekawe co z tego wyjdzie!
(•¦..ŻYCZĘ MIŁEGO WIECZORKU.
(`*.*´)¦.SPOKOJNEJ NOCKI.
.¦.KOLOROWYCH CUDOWNYCH SNÓW.
danwi66 2012-06-01
ja to bym się skusiła na te liście winogron....gołąbki..mnniamu:)