proziaki

proziaki

70 dag mąki, duży kubek kefiru i ciut mleka, łyżeczka sody i łyżeczka soli. ciasto zarobić, powinno być wolniejsze niż na pierogi. Wykrawać dowolne kształty. Piec w rozgrzanym piekarniku na blaszce. smacznego!

pamela5

pamela5 2008-08-12

Czym są nadziewane?

aguga

aguga 2008-08-12

nie, najlepiej przekroić i smarować masełkiem:) pycha

magie

magie 2008-08-13

Pierwszy raz słyszę taką nazwę....to bułeczki takie ?

rania30

rania30 2008-08-13

Agnieszko moja babcia zawsze takie piekła ! Pyszne zwłaszcza z twardym masełkiem i mleczkiem prosto od krówki ... ehh te smaki z dzieciństwa !!

rania30

rania30 2008-08-13

To jeszcze napisz przepis na proziaczki :)

monster

monster 2008-08-14

zapowiada się pysznie :-)

dodaj komentarz

kolejne >