Kuchnia arabska z reguły nie jest prosta w wykonaniu, wszystkie te mieszanki przypraw i dodatków mogą przyprawić o ból głowy . Chyba , że wykorzystacie mój superszybki przepis :)
Kilka dni temu zaprosiłam przyjaciół na grilla. Zastanawiałam się czym nowym ich uraczyć. Była oczywiście kiełbasa , pierś i skrzydełka z kurczaka, ale brakowało czegoś innego. Szukałam , kombinowałam i wymyśliłam. Mój shish kebab zrobiłam z mielonego drobiowego. Napakowałam pietruszki - której notabene nie jestem fanką, przyprawiłam i grillowałam. Podałam z tzatziki i lekką sałatką. Muszę sama przyznać , nie spodziewałam , że tak dobrze będzie smakować. Polecam :)
https://www.wmojejmalutkiejkuchni.blogspot.co.uk/2013/06/shish-kebab-z-grilla.html
dodane na fotoforum:
oldmax 2013-06-14
Dobre...ja to nazywam "kebabczetta"... :)))
Przyprawy bardzo podobne.
Mięso nabijam na dwa patyczki. :)
Nie spada podczas grillowania i łatwiej jest obracać na ruszcie. :)