chleb razowy

chleb razowy

1kg mąki, 0,5kg mąki żytniej ,1szklanka platków owsianych,1szkl.otręb pszenny,0,5szkl.siemia lnianego,1szkl.słonecznika,0,5 szkl.pestek z dyni.(+zaczyn dostałam razem z przepisem) . Wykonanie zalać wszystkie składniki 1,5 l.wody ciepłej .Wymieszać wszystko dokładnie ,odłożyć 4łyżki zaczynu i włożyć do lodówki.posmarować foremki oliwą i przełożyć do nich ciasto . Odstawić na około 10 godzin w ciepłe miejsce.Piec 90 min.w temp.200stopni (bez termoobiegu).Chleb wkładamy do zimnego piekarnika.Smacznego:)

guniu72

guniu72 2010-11-10

Widzę, że coraz więcej osób piecze swój chlebek. Dzięki za przepis. Może i ja się skuszę :)

dodaj komentarz

kolejne >