Kulinaria

Kulinaria

Pysznotka

PYSZNOTKA


40dkg mąki
4 gotowanych żółtek
1 kost. masła/margaryny/
2 łyżki śmietany
4 łyżek cukru pudru
proszek do pieczenia
cukier waniliowy

Z wszystkich składników zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na dwie części.Każda część posmarować powidłem i na to wyłożyć piąnę ubitą z 2 białek 10dkg cukru.Pianę posypać siekanymi orzecham i upiec.

Ugotować budyń z 5 żółtek, 1/2 l mleka, 1 1/2 łyżka mąki pszennej i 1 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, 6 łyżek cukru. Budyń utrzeć z 1 kostką masła.

dodane na fotoforum:

kata79

kata79 2010-09-14

No nie - dostałam smaki .

hasedi

hasedi 2010-09-17

Elegancko i smacznie :)

dodaj komentarz

kolejne >