Ciasto z tego, co pozostaje po wyciśnięciu soku z marchwi w sokowirówce. Robię sok z marchwi i bardzo szkoda mi wyrzucać marchewkowego miąższu.
Ciasto jest wilgotne i (z tego, co mówią Ci, którzy je jedli) w smaku nieco podobne do piernika oraz zaskakująco smaczne.
Jeżeli wyszło takiemu antytalentowi cukierniczemu, jak ja - przepis jest w 100% pewny (pomimo, iż wykombinowany przeze mnie).
Przepis tu:
https://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/marchewkowiec_z_pigwowa_nuta
dodane na fotoforum:
aniakar 2009-11-07
Iwonko jesteś niesamowita...z niczego robisz coś pysznego......
jaki z Ciebie antytalent.......takie pyszności i ciekawe potrawy nam serwujesz....... a taki placek już jadłam...pyszny......
pozdrawiam Cię i życzę miłego popołudnia i wieczorku :)))
vesper5 2009-11-07
...ciasta marchewkowego nigdy nie jadłam ale czytałam ,że jest bardzo smaczne i właściwie nikt by się nie domyślił,że to z marchwi...Twoje wygląda bardzo pięknie i na pewno jest pyszne...:)))
danka1 2009-11-08
i ładna różyczka czekoladowa obok.
pinecha 2009-11-09
... kiedyś jadłem, pierwsze wrażenie dziwne ale po chwili bardzo mi zasmakowało ;-)
betka07 2009-12-16
Prawie identyczny przepis jest Magdy Gesler i ja wg niego robię ciasto marchewkowe. A już dawno nie robiłam, a ,święta za pasem to i okazja jest.... :)