[20659361]

NIESTETY KROIMY DOPIERO JUTRO.... ;)

TYLKO KTO DO JUTRA WYTRZYMA...HA, HA, HA... ;))



BISZKOPT Z MAKIEM I MASĄ KOKOSOWĄ

BISZKOPT:

6 jajek
250 g suchego maku (ok 1 szkl)
150 g cukru (ok 7-8 łyżek)
120 g mąki (ok 1 szkl)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

MASA:

500 ml śmietany kremówki
2 tabliczki białej czekolady
1 galaretka cytrynowa
1 śmietan-fix (niekoniecznie)
200 g wiórek kokosowych


czekolady pokruszyć i rozpuścić, można dodać odrobinę mleka lub śmietany, ewentualnie rozpuścić w kąpieli wodnej
galaretkę rozpuszczamy w niepełnej szkl wody

śmietanę ubijamy, dodajemy śmietan-fix i stopniowo rozpuszczoną czekoladę i tężejącą galaretkę, na koniec wsypujemy wiórki, delikatnie mieszamy

upieczony biszkopt przekroić na pół i przełożyć masą kokosową
posmarować również wierzch ciasta i posypać wiórkami


może być opcja z uprażonymi wiórki

https://www.garnek.pl/xaviera/20193687/rafaello

dodane na fotoforum:

jonna

jonna 2012-05-02

Napewno smaczne ciacho, ale przydała by się recepta.....Proszę.....

babcia1

babcia1 2012-05-02

ło matko co stronka to łakocie i jak tu wytrzymać muszę zabrać się za upieczenie czegoś bo pełne usta śliny mam ..mniamuśnie te ciacha wyglądają..

grazia5

grazia5 2012-05-02

Uważam że na jutro będzie za dużo -proszę o kawałek dzisiaj:))))))))hihihihihihihihi

lanta21

lanta21 2017-12-12

super

dodaj komentarz

kolejne >