Salsiccia /wł. kiełbasa/ Powietrzem konserwowana /suszona/ kiełbasa. W moim wykonaniu połączenie salami i choriso. Mięso wieprzowe klasa I /60%/ oraz boczek /40%/ Sól, papryka ostra i trochę grappy lub koniaku. Zmielić, wymieszać z przyprawami i napełnić jelita najlepiej wołowe. I...czekać. Również ok. 2 miesięcy.
maxmen 2012-04-14
Dzięki za dedykację... :)
Może kiedyś zrobię...hahaha... ja dorobię się "niezbyt wilgotnej i ciemnej piwnicy"...:)
A w dniu urodzin życzę Ci wszystkiego co najlepsze...no i 100 lat...:)))
qwerta2 2012-04-15
Jak znaleźć szczęście?.Droga jest prosta:Daj innym siebie,w ich sercu zostań. ... Pozdrawiam Cie serdecznie...
lajona 2012-04-16
A niech sobie Maxmen popatrzy, nie zazdroszczę. Co innego, gdybyś przesyłkę szykował....
cymonek 2012-05-07
Widzę, że robisz kiełbasy :))) Ja właśnie w tym temacie raczkuję, jestem po trzecim wyrobie (myślę, że udanym) ale chętnie przyjmę podpowiedzi, rady i dobre przepisy. Ten, już zapisuję !