:)) To już z reklamą...

:)) To już z reklamą...

Technologia nie zmieniona od dziesięcioleci...Bez dodatków polepszających. Na kwasie żytnim. Jedyny problem, to mąka! Aby chleb był dobry, musi być z dobrego zboża, o które coraz trudniej. A młyn też musi mielić tradycyjnie, bez dodawania w fazie przemiału różnych "ulepszaczy" Jeszcze takie młyny są, ale jak długo???

hanyska

hanyska 2008-02-27

już mom...huraaaaaaaaaaaa :) bardzo dobry...polecom.......:) idzie go jeśc bez tydziyn i nic sie z nim niy robi..:)

zuza55

zuza55 2008-02-27

Miłego dzionka po bladym świcie i wiele słonka na nieba suficie..http://www.rozyczka.1k.pl/?od=zuza55

henry

henry 2008-02-27

szkoda ze nie ma go u nas... chociaż i u nas jest trochę piekarni w starym stylu.... lubi e zapach świeżego chleba.....
A młyty to juz tylko turystyka.....

henry

henry 2008-02-27

młyny"

begonia

begonia 2008-02-27

Wygorzelu. Idę po ten Twój chleb, bo mam jak kamieniem rzucić, Ciekawe czy taki dobry jak to wszyscy tu mówią

humoreska

humoreska 2008-02-27

tez jem...tylko chleb...a ten tak wygląda.....smakowicie......Pozdrawiam i życze slłoneczka ..:)))))

energy

energy 2008-02-27

Adam, jadę .......to jest to co lubię!!!!!!!

latos

latos 2008-02-27

oto nasz piękny chleb powszedni

energy

energy 2008-02-27

Oj z daleka Adasiu, aż spod Legnicy :-(((((

zulka18

zulka18 2008-02-27

ale narobiłeś apetytuuuuuuu!! Pozdrawiam z pięknego Szczecina

latos

latos 2008-02-27

pracuje w piekarni GS pod Wrocławiem chleb pieczemy na naturalnych kwasach i rozczynach żytnich

henry

henry 2008-02-27

hehe to miło mi w imieniu naszych rodzimych piekarzy....szczególnie lubie wypieki kościańskie.... sentyment rodzinny....

begonia

begonia 2008-02-27

Wygorzelu!!!!!!!!!!. Zakupiłam Twój chleb i dwie bułki zwykłe. Wygląda apetycznie. Pozdrawiam.

humoreska

humoreska 2008-02-27

wiesz...moja babcia zawsze mówila :)) "ze na wyglad zawsze trzeba zapracowac " ale nie bierz sobie tego moze do serca..... :))))))bulki maslane sa bardzo smaczne :)))))nawet u mnie na Pomorzu...

humoreska

humoreska 2008-02-27

a na ten"tradzik.."wiesz jakie najlepsze lekarstwo...chodznie na wciagnietym brzuchu........sprubuj hahahahhahaha

agaciaa

agaciaa 2008-02-27

z piekarni??? a gdzie ona się dokladnie mieści??? jak tam zajadę do mojej cioteczki, to napewno wstapię po chlebek!!!

agaciaa

agaciaa 2008-02-27

ile mam zabrać forsy na te smakołyki???

Ps. Ja kupuję jak narazie knurowskie wypieki od "Słowika"...

latos

latos 2008-02-27

bułki na podmłodach psznnych pez tłuszczu z niewielkim dodatkiem cukru i niestety na polepszaczu

kmstk

kmstk 2008-02-27

##,................,#**#,.,#**#,
.....##.........,,#####......... ..#
.......##....,#..........#....// .....#
........###*.....#..........((.. ....#
..........'''#.................. . ....#
.............''#......#......... ......# słonik na szczescie
.................''##;........#. ....#,
......................#........" ##"...#,
......................#......... ...........#,
......................#.....#... .............#,
......................#.....#... ...............#,
......................#.....#... .................#*,
.....................####..##### #####.....

Ile piasku na pustyni,
ile gwiazd na niebie,
tyle ja pozdrowień przesyłam
do Ciebie.

with16

with16 2008-02-27

Wygląda smakowicie:)))

lajona

lajona 2008-02-27

Tak się zastanawiam...Masz cos wspólnego z upieczeniem tego chleba??

bielszy2

bielszy2 2008-02-27

to teraz musisz mnie nauczyc tego kwasu żytniego,rozumiem ,że drożdzy nie uzywasz ?

nelsia

nelsia 2008-02-27

jo tyz jym:):)mniam

andrzej65

andrzej65 2008-02-28

pięknie wygląda i ta nalepka na chlebie jak za dawnych czasów:)

dyrek

dyrek 2008-03-04

Witam!
Chleby urocze, kiedyś kupowałam podobne w prywatnej piekarni.
Jeśli mogę to proszę o przepis na zakwas i chleb żytni. Mam w domu osobę, która może jeść tylko produkty pieczone na mące żytniej, kartoflanej, ryżowej i orkiszu. Może jakiś sprawdzony przepis???

daki2

daki2 2008-03-27

mniam...
ostatnio byl program w tv- ze juz tylko w malych miejscowosciach mozna uswiadczyc dobry chleb- w marketach juz tylko barachło...

agaciaa

agaciaa 2008-04-07

Ale się usmiałam...tata mój przywiózł chleb z Tych i zgadnij jaki????

Wygorzele!!!!


ps. Jeszcze go nie jadłam, ale potem napewno dam znać

agaciaa

agaciaa 2008-04-07

Zrobilam sobie pamiatkowe zdjecie na telefon- panie A...;-)))

agaciaa

agaciaa 2008-04-08

Powiem szczerze.....wszyscy domownicy pod wrażeniem!! To bez podlizu-moja mama ma nosa co do chleba, nie wszystkie jej smakują!!!!
Pycha, jeszcze był swieżutki, to zjadłam tylko z masełkiem-mniammmm

sceller

sceller 2012-05-14

wiesz, że aż mi dosłownie zapachniało takim świeżutkim chrupiącym chlebusiem....:))
Oby jak najdłużej zachowała się tradycja pieczenia prawdziwie zdrowego chlebka :))

dodaj komentarz

kolejne >