Czy można to zjeść  >>>>

Czy można to zjeść >>>>

walters

walters 2020-05-14

Smardz jadalny, smardz zwyczajny, smardz, smorz, zmarszcz (Morchella esculenta). Grzyby te wyróżnia delikatny smak i lekko korzenny aromat. Dania przygotowane z dodatkiem smardzów jadalnych są nie tylko smaczne, lecz także dostarczają wielu cennych wartości odżywczych. Z tego względu warto nauczyć się odróżniać te grzyby od podobnych gatunków i umieszczać je co jakiś czas w swoim jadłospisie. Na zdrowie :)

wojci65

wojci65 2020-05-14

A co masz pusto w lodówce i jesteś zmuszona poszukiwać pożywienia w naturze? Jeżeli nie masz przymusu, to go zostaw, ryzyko że to piestrzenica jest niewielkie, ale istnieje.

halka

halka 2020-05-14

Może to i smardz ale ja bym nie ryzykowała.

halb09

halb09 2020-05-14

Takie okazy zostawiam w lesie:)...Jestem kiepskim znawcą grzybów.

styna48

styna48 2020-05-15

Niech zostanie , tak ładnie wygląda.

madu02

madu02 2020-05-15

Marzenie smakosza...

skama07

skama07 2020-05-15

z grzybów to tylko pieczarki ze sklepu,taka jestem analfabetka w tym temacie:)

jairena

jairena 2020-05-15

- taki co nieco zgrzybiały

andrej5

andrej5 2020-05-15

pozdrawiam i życze słonecznego popołudnia ,poczekamy na lepsze grzybki

wydra73

wydra73 2020-05-15

To jest najprawdziwszy smardz, smaczny. Nie został zebrany, był tylko on jeden.

akant29

akant29 2020-05-17

kiedyś miałam takie w ogródku.

dodaj komentarz

kolejne >