Paella marinera

Paella marinera

Venta del Lobo

Turyści choć umęczeni, ale syci wrażeń wzrokowych po wyprawie na zamek Castillo de Santa Barbara, nie powinni zapomnieć o potrzebie napełnienia swoich żołądków! ;o))) W Alicante, wszelkiej maści głodomorom, śmiało mogę polecić restaurację Venta del Lobo przy ul. San Fernando 48. Kuchnię mają znakomitą, a na talerze (patelnie) dają dużo, zdrowo i... tanio! Stąd nie da się wyjść głodny! Widoczna na zdjęciu paella marinera prócz szczypiec kraba, zawierała takie składniki jak: krewetki, ośmiorniczki, kałamarnice, kawałki ryb... I ciekawostka - do konsumpcji szczypiec podano nam... dziadka do orzechów! Wierzcie mi, jest co łamać... ;o)))

PS. A może ktoś, tak jak ja, woli stek z antrykotu średnio wysmażony? Palce lizać! ;o)))

czarewa

czarewa 2011-11-24

smacznie wygląda........... zamawiam, z dostawą do domu ;)

mirek1

mirek1 2011-11-25

Innym słowem niebo w gębie...

asunta

asunta 2011-11-25

Zdecydowanie jestem za stekiem!! Paelle jadałam tylko, gdy byłam bardzo głodna....Pozdrawiam...

wiele16

wiele16 2011-11-25

Halinko, zatem radzę wypróbować ten przepis:

http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/10,92986,5681424,Jak_zrobic_stek_z_antrykotu_.html

asunta

asunta 2011-11-25

Re:)Andrzeju...przepis na stek znam..pracowałam w Hiszpanii w knajpie...(takiej z gwiazdeczkami...takiej, co to przewodniku Pirelli sobie widnieje...)..I właśnie w tej "knajpce" nie serwowano Paelli...tylko, między innymi ogromniaste steki z podsmażonymi ziemniaczkami..uprzednio pokrojonymi w talarki...po usmażeniu...ziemniaki posypywane były grubą morską solą...
Pychotka!!!!Pozdrawiam...

wiele16

wiele16 2011-11-25

A to ci dopiero niespodzianka! Skąd mogłem wiedzieć o Twych hiszpańskich doświadczeniach kuchennych? Halinko, przypomniałaś mi o pewnej prześlicznej osóbce, którą sfotografowałem właśnie w knajpie! Z Twej inspiracji wrzucę ją dzisiaj wieczorem. Koniecznie musisz obejrzeć! Na pewno będzie warto... ;o)))

amauros

amauros 2011-11-25

ajajjajj...
i nawet w takiej sytuacji zabrakłoby mi odwagi xD!

wiele16

wiele16 2011-11-25

Ewelinko, Ty szykuj swą odwagę do innej roli! ;o)))

mimoza7

mimoza7 2011-11-25

Danie podane przez tak piękną kobietę jak Liliana, na pewno smakowało jeszcze bardziej ;-))

cymonek

cymonek 2011-11-26

Re:Andrzejku. Nie trzeba od razu królestwa, wystarczy marne 27 złociszków ;))
http://www.riff.net.pl/akcesoria-gitarowe/kisielewski-kamerton-widelkowy-a

wiele16

wiele16 2011-11-26

Grażynko, ja mocno eufemistycznie, a Ty tak od razu chciałabyś materialnie... ;o)))

margo74

margo74 2011-11-26

;))) ja nie wiedziałabym jak się zabrać za konsumpcję kraba ;P

wiele16

wiele16 2011-11-28

Moniu, no właśnie! Należysz do tych dziewczyn, które za pierwszym razem za bardzo się skupiają na tym, JAK się za to zabrać, zamiast od razu starać się szukać smaku podczas konsumpcji w tzw. dowolnym stylu... Ech, te dziewczyny! ;o)))

margo74

margo74 2011-11-28

;)))))

pantoja

pantoja 2011-12-27

Najpopularniejsza potrawa w Hiszpanii, nie wszędzie smaczna:)

dodaj komentarz

kolejne >