8 jajek
8 łyżek cukru
6 łyżek mąki
2 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Upiec z tych składników 2 biszkopty
lub 1 i przekroić na pół.
masa:
0.5l mleka
budyń waniliowy (na 3/4 l mleka)
6 łyżek cukru
ugotować budyń i przestudzić
1 czekolada gorzka
1 czekolada mleczna
3/4 każdej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka
resztę pokroić drobno
1 margarynę palmę utrzeć na puch i dodać zimny budyń, oraz przestudzoną czekoladę.
odrobinę alkoholu i pokrojoną czekoladę
(jak będzie masa blada dodać kakao)
Ubić śmietanę 30% ze śnieżką i 2 łyżkami cukru pudru, oraz 3 łyżeczkami żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szkl. mleka
Na wierzch 10 dkg kokosu uprażyć z 2 łyżkami masła i 2 łyżkami cukru
biszkopt
1/2 masy
ciastka
1/2 masy
biszkopt
bita śmietana
kokos
SMACZNEGO !!!
beti73 2012-01-14
Ale bym zjadła takie ciacho. Pozdrawiam gorąco Uleńko i życzę miłej soboty. :-))))) Aha , oczywiscie czekam na przepis.
edziak1 2012-01-14
..takiego placka jeszcze nie piekłam...wygląda bardzo smakowicie i tak też musi smakować...... sama nazwa to mówi:):)
lilka70 2012-01-15
(*`v´*)____(*`v´*) _*•»
_`•.¸.•´WSPANIAŁEGO DNIA ŻYCZĘ•.¸.•´_*•»
___(*`v´*) __*•» GORĄCO POZDRAWIAM