upiec cienki jasny biszkopt
Masa cytrynowa:
2 budynie śmietankowe
1 kostka masła
3/4 szkl cukru
3 żółtka
3 cytryny
1 1/2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy
Wycisnąć sok z cytryn i uzupełnić wodą do
2 i 1/2 szklanki. Przelać do garnka 2 szkl i zagotować razem z cukrem. W 1/2 szklanki wody roztrzepać budyń , żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, połączyć z wodą cytrynową i ugotować budyń . Przestudzony budyń połączyć z utartym masłem.
Masa śmietanowa:
1/2 l śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
4 łyżeczki żelatyny (rozpuszczonej w 1/3 szki wody )
Śmietanę ubić dodać cukier i na końcu rozpuszczoną żelatynę.
Przełożenie placka :
biszkopt- masa cytrynowa- ananasy- masa śmietanowa- herbatniki- polewa
mlord 2010-07-25
Ale jak starannie!!!
kot54 2010-08-06
WYGLĄDA REWELACJA....................SUPER...........
DZIĘKUJĘ:)
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ MIŁEGO DNIA:)