[25444957]
marga13

marga13 2013-04-09

a z jakim farszem są bo ja też je robiłam ?

tojam

tojam 2013-04-10

Z serowo-szpinakowym,z ciastem francuskim.
A jakie Twoje są ? znaczy z czym??

marga13

marga13 2013-04-10

jutro jeszcze zrobię te moje ale nastepnym razem wypróbuje z francuskiego a serek dałaś żółty czy do smarowania ?

efrost

efrost 2013-04-10

Fajnie to wygląda, jak się to nazywa? Może jakis przepis, proszę? :)

tojam

tojam 2013-04-10

Ser dałam zwykły biały.
robiłam z tego przepisu....
Ślimaczki szpinakowo-twarożkowe.
3 kulki mrożonego szpinaku (kupuje w B.-opakowanie starcza na 3-4 razy). Rozmrażami odcedzam.
Kostka twarożku-kupuję chudy.
Solę i pieprze do smaku. Lubimy pikantne więc pieprzu więcej.
Mieszam twaróg ze szpinakiem na jednolitą masę.

Opakowanie ciasta francuskiego (kupuje w B. tanio i ok).
Ciasto francuskie rozwijam. Smaruję masą (niezbyt grubo). Ponownie zwijam w rulon.
Kroję na cm krążki.
Rozkładam na blaszce w pewnej odległości bo nieco urosną.
Piekę ok 15-20 min. w temp. 180C z termoobiegiem.
Smacznego
............................................
Ja żeby szybko rozmrozić....wrzuciłam na patelnię....
i teraz to dodam czosnek bo takie bezsmakowe jakieś było....a podobno szpinak lubi czosnek....

anna96

anna96 2013-04-15

Grażynko fajny przepis, wypróbuję na pewno...w domu lubią takie wynalazki:)

dodaj komentarz

kolejne >