marga13 2013-04-09
a z jakim farszem są bo ja też je robiłam ?
marga13 2013-04-10
jutro jeszcze zrobię te moje ale nastepnym razem wypróbuje z francuskiego a serek dałaś żółty czy do smarowania ?
tojam 2013-04-10
Ser dałam zwykły biały.
robiłam z tego przepisu....
Ślimaczki szpinakowo-twarożkowe.
3 kulki mrożonego szpinaku (kupuje w B.-opakowanie starcza na 3-4 razy). Rozmrażami odcedzam.
Kostka twarożku-kupuję chudy.
Solę i pieprze do smaku. Lubimy pikantne więc pieprzu więcej.
Mieszam twaróg ze szpinakiem na jednolitą masę.
Opakowanie ciasta francuskiego (kupuje w B. tanio i ok).
Ciasto francuskie rozwijam. Smaruję masą (niezbyt grubo). Ponownie zwijam w rulon.
Kroję na cm krążki.
Rozkładam na blaszce w pewnej odległości bo nieco urosną.
Piekę ok 15-20 min. w temp. 180C z termoobiegiem.
Smacznego
............................................
Ja żeby szybko rozmrozić....wrzuciłam na patelnię....
i teraz to dodam czosnek bo takie bezsmakowe jakieś było....a podobno szpinak lubi czosnek....