gotowe ciasto francuskie
konfitura owocowa
cukier puder
Ciasto rozwijamy, wycinamy kwadraty . Nacinamy wewnątrz narożniki na kształt litery L, i łapiąc za róg ciasta, mocujemy go w środku ciasteczka. Tak samo postępujemy z pozostałymi rogami. Na środek nakładamy konfiture i tak przygotowane ciasteczka pieczemy 10 minut w temperaturze 220 stopni. Po ostudzeniu oprószamy cukrem pudrem.
dodane na fotoforum:
agus70 2010-12-02
co to będzie ...ciekawa jestem ....cieplutko pozdrawiam
gotujmy 2010-12-02
Juz mi sie podoba :0)
gotujmy 2010-12-02
Zapraszam na ff slodkieswieta
ikunia5 2010-12-02
Witaj Kochanie.......A Ty znowu coś wypiekasz, na pewno to będą pychotki........pozdrawiam serdecznie i życzę milusiego popołudnia:)
yanisia 2010-12-18
Cudne:) Ile takich ciasteczek może wyjść z jednego płata ciasta?
Pozdrawiam ciepluśko:)