marynowany camembert

marynowany camembert

moich Ulubionych zapraszam na przekąskę :-))))

terek

terek 2013-02-27

klasyczny camembert rozcinam na dwa plastry, między plastry wkładam 2 duże wyciśnięte ząbki czosnku, sporą ilość papryki w proszku, troche chili, składam razem i kłade na dnie słoja o szerokim "wejściu". Na krążek kłade kilka plastrów czerwonej cebuli i przykrywam następnym "nadzianym" camembertem. I tak aż wypełnię słoik. Kończe plastrami czerwonej cebuli. Zalewam całość oliwą z oliwek lub olejem słonecznikowym. Dodaje dużą szczypte ziół prowansalskich, kilka ziaren jałowca, kilka ziaren kolorowego pieprzu.
Zakręcam nakrętke i na 5 dni do lodówki. Po 5 dniach można jeść. Ser jest cudnie przesiąknięty oliwą, przyprawami, ostry, pikantny, pachnący.
Do piwka...
...je sie z pieczywem

beatula

beatula 2013-02-27

Ależ mniamuśne :-)!!!

terix

terix 2013-02-27

Wygląda bardzo apetycznie.

smujed

smujed 2013-02-27

Przyszłam na ser:)
Mniam muszę zrobić koniecznie.

irena62

irena62 2013-03-11

oj pychotka :)

irena62

irena62 2013-03-16

Miłego weekendu;)

kotyyy

kotyyy 2013-03-17

Śliczne zdjęcie!

basik57

basik57 2013-03-19

Ciekawy przepis. Jadlam tylko marynowana fete.
A fotka rzeczywiscie super!

dodaj komentarz

kolejne >