Bigos z cukinii.

Bigos z cukinii.

2 cukinie
duża cebula
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 sosy myśliwskie"winiary"
30 dag kiełbasy zwyczajnej
pieprz,papryka,maga,majeranek
łyżka tłuszczu

Cukinię obrać oczyścić z nasion,pokroić w drobną kostkę.Podlać pół szklanki wody,dusić aż cukinia zmięknie.Na łyżce tłuszczu poddusić posiekaną cebulę z pokrojoną kiełbasą.Dodać do cukinii,dodać też przecier i rozrobiony w szklance wody sos myśliwski.Chwilę razem gotować.Doprawić do smaku majerankiem pieprzem papryką i maga.

Najsmaczniejszy jest odgrzany drugiego dnia..

dodane na fotoforum:

liani

liani 2009-08-25

Nigdy nie jadłam, ale pewnie jest pyszny:))

lila08

lila08 2011-09-07

ja też nigdy nie jadłam...może jutro zrobię...cukinię mam...

aneciaa

aneciaa 2011-09-07

wow moze jutro zrobie sobie taka potrawke ala Bigosik

kudelka

kudelka 2012-05-28

Apetycznie wygląda , muszę Go zrobić - miło pozdrawiam :)))

jonna

jonna 2012-05-29

Już receptę spisałam, bo nie jest to tradycyjny, ciężki bigos.....
Dzięki, kochana.....

wie47

wie47 2012-06-20

witam super przepisy podoba mi sie galeria :)

dodaj komentarz

kolejne >