6 jaj
6 łyżek mąki
6 łyżek cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
łyżeczka kakao
masa budyniowa
zastygnięta galaretka owocowa
żółtka utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym, białka ubić na sztywno pod koniec dodać resztę cukru. Delikatnie połączyć pianę z żółtkami, posypać mąką z proszkiem, przemieszać. Odłożyć 5-6 łyżek ciasta resztę wylać na płaską blaszkę wyłożoną papierem, przy jednym boku zostawić pasek wolnej przestrzeni w to miejsce wylać pozostawione ciasto wymieszane z kakao piec ok 15 min w 180°C. Po upieczeniu przełożyć na ściereczkę i zwinąć razem ze ścierką zaczynając od ciemnego brzegu. Po wystygnięciu roladę rozwinąć posmarować masą budyniową wzdłuż boku ułożyć paseczki galaretki ponownie zwinąć.
SMACZNEGO
dodane na fotoforum:
menrin 2009-08-06
SUPEROWA roladka ,smacznego życzę ,pozdrawiam i czy można prosić przepisik?? czy to jest rolada biszkoptowa?
gabi99 2009-08-09
Rewelacyjna ta roladka.
graga35 2009-08-16
super....
funiak 2012-03-29
bardzo atrakcyjnie wyglada...a ze z roladami radze sobie niezle ten pomysl z kakao wykorzystam:)))