Ciasto:
1/2 kg mąki (3 szklanki),
1/2 kostki margaryny,
1/2 szklanki cukru pudru,
2 jajka,
2 łyżeczki miodu,
1 łyżeczka sody
Polewa orzechowa:
30 dag orzechów włoskich,
1/2 kostki margaryny,
2 łyżki miodu,
1/2 szklanki cukru
Krem:
1/2 litra mleka,
2 łyżki mąki pszennej,
2 łyżki budyniu śmietankowego,
1 kostka masła,
2/3 szklanki cukru pudru
Ciasto: Zagnieść ciasto z wszystkich składników. Podzielić na 2 części. Na jeden placek nałożyć polewę orzechową. Piec każdy placek osobno w dużej blaszce po 15 minut w temperaturze ok. 180-190 stopni.
Polewa orzechowa: Margarynę rozpuścić na patelni na małym ogniu, dodać miód i cukier - wymieszać. Dodać orzechy i prażyć przez 3 minuty
Krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować "budyń". Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po trochu wystudzony "budyń". Utrzeć, aż będzie puszyste.
dodane na fotoforum: