Biszkopt czekoladowy z kremem budyniowym

Biszkopt czekoladowy z kremem budyniowym

6 jajek
1 szklanka cukru kryształu
3/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2-3 łyżki kakao

Białka ubić na sztywno,dodać cukier i żółtka.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i kakao,delikatnie ale dokładnie wymieszać,przelać do formy(25x35 cm.) i piec ok.30 min. w 170-180 °C.Po wystudzeniu przekroić na dwa blaty.

1/2 l.mleka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
cukier waniliowy
12 dag margaryny palma(z murzynkiem)
12 dag masła (82 %)
1 szklanka cukru pudru
W części mleka rozrobić obie mąki i cukier waniliowy resztę mleka zagotować.Na wrzące wlać mąkę i ugotować budyń,wystudzić.
Margarynę i masło utrzeć z cukrem na puch.Do utartego masła dodawać po łyżce zimnego budyniu.Krem ucierać tak długo aż będzie bardzo puszysty,przełożyć blaty i dowolnie udekorować :)

dodane na fotoforum:

brunat5

brunat5 2019-10-27

Smacznego , włśnie zrobiłem sobie kawę ............... to by był piękny i smaczny dodatek:))............ do kawusi:)

krysty9

krysty9 2019-10-27

Prosto a pysznie

jaworr

jaworr 2019-10-27

Wspaniały deser..:)

hania19

hania19 2019-10-27

Aż mi ślinka leci

andaba

andaba 2019-10-27

Smacznego!

marty

marty 2019-10-28

Pysznie wygląda :)

dodaj komentarz

kolejne >