Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

grzyby jednego gatunku
2-3 cebule

Grzyby oczyścić i umyć.Grzyby bez trzonów i całą obraną cebule zalać wodą i zagotować,gotować 30 minut po czym odcedzić,cebulę wyrzucić...

2 szklanki wody
1/3 szklanki octu 10%
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
5 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
2 liście laurowe

Wszystkie składniki zagotować i gotować 10 minut.Na wrzącą zalewę wrzucić wcześniej obgotowane grzyby,(można dodać plasterki marchewki krążki cebuli).Gotować 1 minutę i od razu przełożyć do słoiczków szybko zamknąć odstawić do wystygnięcia...nie wymagają pasteryzacji...

dodane na fotoforum:

jadpaw5

jadpaw5 2019-10-27

Piękności

majaha

majaha 2019-10-27

Niech ta niedziela będzie jak marzenie... ☀️

brunat5

brunat5 2019-10-27

Takie ładne grzybki i tak je ......................"zmarnować" , aż się serce sciska :))))..... a ślinka leci ....pychota:))

jaworr

jaworr 2019-10-27

Będzie apetycznie..:)

marty

marty 2019-10-28

nie ma to jak taki słoiczek otworzyć zimą ...

dodaj komentarz

kolejne >