Rolada biszkoptowa z jabłkami

Rolada biszkoptowa z jabłkami

6 jaj
6 łyżek mąki
6 łyżek cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy

jabłka (antonówki lub szara reneta)
cynamon


Żółtka utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym, białka ubić na sztywno pod koniec dodać resztę cukru. Delikatnie połączyć pianę z żółtkami, posypać mąką z proszkiem, przemieszać. Jabłka obrać i pokroić na plasterki.Blaszkę wyłożyć papierem,posmarować olejem,cienką warstwą rozłożyć jabłka posypać cynamonem,zalać ciastem biszkoptowym. Piec ok 20-30 min w 180°C.Po upieczeniu wyjąć z blaszki i od razu na ciepło zwinąć w roladę...posypać cukrem pudrem.

dodane na fotoforum:

alagol

alagol 2019-08-15

Wygląda apetycznie.

niusia1

niusia1 2019-08-15

tradycyjna u Ciebie roladka- i nam smakuje jak zrobię;miłego dnia!

hania19

hania19 2019-08-15

Bardzo apetyczne te ciasta

baygel1

baygel1 2019-08-15

Widać ,że delikatne.

astra40

astra40 2019-08-15

Same smakołyki!!!

dodaj komentarz

kolejne >