7 jajek
1 szklanka mąki
1/2 szklanki suchego maku
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na pianę dodać cukier jeszcze ubijać na sztywno , dodać żółtka i resztę składników.Wymieszać i przelać do blaszki (26x35) Upiec. Po wystygnięciu przekroić na dwa blaty.
4 jajka
pół szklanki cukru
pół szklanki mąki
2 łyżki kakao
pół łyżeczki proszku do pieczenia
Biszkopt zrobić i upiec jak poprzedni .
500 ml. śmietanki kremówki
40 dag jagód
galaretka o smaku owoców leśnych
2 łyżki cukru pudru
Jagody zagotować z cukrem pudrem i gotować 20 min po czym przecedzić przez sito,wystudzić.Galaretkę rozpuścić w pół szklanki wrzątku,wystudzić.Kremówkę mocno schłodzić i ubić na sztywno do ubitej dodać chłodną galaretkę i odsączony syrop z jagód szybko wymieszać
Masą jagodową przełożyć blaty wierzch ozdobić dowolnie.
dodane na fotoforum: