Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

35 dag pieczarek zetrzeć na grubej tarce,przesmażyć na łyżce masła posolić i popieprzyć do smaku,wystudzić.10 jajek ugotować,obrać przekroić na połowy wyjąć żółtka.Żółtka zetrzeć na drobnej tarce,wymieszać z pieczarkami dodać 1-2 łyżki majonezu (gdyby masa była za sucha można dodać więcej majonezu) i ewentualnie doprawić do smaku.Gotową masą napełnić połówki jajek ozdobić majonezem itp.

dodane na fotoforum:

asia11

asia11 2019-03-22

smakują doskonale ,kiedyś jadłam takie u koleżanki .

baygel1

baygel1 2019-03-22

Pysznie ! ale ja akurat śledzie jadłam ,więc póki co odpuszczam :)

madu02

madu02 2019-03-22

Pychota... przez Ciebie przyszła mi ochota.

andaba

andaba 2019-03-22

Brzmi apetycznie

halb09

halb09 2019-03-22

Bardzo apetyczne:)

izolek

izolek 2019-03-25

Bardzo dawno jadłam podobne (były grzyby suszone) i bardzo mi smakowały aż tu proszę...są!
Dziękuję za przepis.

dodaj komentarz

kolejne >