Karmelowa pychotka

Karmelowa pychotka

Biszkopt :)8 jajek
czubata szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać
Piec. ok. 30 min. w 180 °C blaszka 26x35
Po wystudzeniu przekroić na trzy blaty.

krem budyniowy:)
0,5 l mleka
2 budynie śmietankowe
1 cukier waniliowy
5 łyżek cukru
25 dag masła

Z mleka, cukru,cukru waniliowego oraz budyniu w proszku ugotować budyń. Utrzeć masło , dodawać przestudzony budyń ciągle ucierając.

dodatkowo :)
Puszka masy krówkowej
duże opakowanie herbatników
polewa czekoladowa

Blat biszkopta posmarować połową masy krówkowej u łożyć warstwę herbatników, wyłożyć połowę kremu budyniowego i przykryć blatem biszkopta na to druga połowa kremu budyniowego, przykryć warstwą herbatników,wyłożyć drugą połowę masy krówkowej i przykryć ostatnim blatem biszkopta.Wierzch oblać polewą czekoladową,dowolnie udekorować.

dodane na fotoforum:

kudelka

kudelka 2019-02-05

Już się częstuję - pozdrawiam:))

jaworr

jaworr 2019-02-05

Kusisz Bożenko takim ciastem...:)

niusia1

niusia1 2019-02-05

to jednak swojskie takie prawdziwie swojskie ciacho;)

dodaj komentarz

kolejne >